Saturday, April 9, 2011

"1st Contest Dari xcyber : Pose Depan Cermin"

http://xcyberlink.blogspot.com/2011/03/1st-contest-pose-depan-cermin.html

oke2, da jom.
aku nak cte sal contest ne pon dari hasil pembacaan blog2 orang lain.
ak x diTAG pun, sdey.
n to the Owner, thanx ade contest cmni.
sangat ske la amek gambar depan cermin kan.
kadangkadang sampai nak pecah cermin uma ne,
asik kne pantul flash j,
hahah..

then, ne la gambar dia.

bismillah..harap dapat menarik perhatian korang la kan.
kalau x tertarik xpe.
ak REDha! :(

xla, thanx ade kan contest cmni, oke ?:)




dia pegang kepale aku !

ak tag kan kepada:

najwa

aien !

mira's

jaslie

oke then, babai  :)
http://cuhax.blogspot.com/2011/03/1st-contest-dari-xcyber-

sahabat pegang-pegang kepala.

http://sudirman1809.blogspot.com/2011/04/contest-lagi-untuk-anda.html
asalamualaikum..
hari sabtu yang sungguh cantek, lagi indah..
++ line tenet yang tengah laju skng..
hari ne je la aku baru ade mase nak godeh2 blog..
kat rumah sewa aku mane la ade line wifi..
hangen aku.. ><
hahah

oke-oke.. tengah mengodeh, sekali ternampak la contest ney..
aku tertarik, sebab pasal sahabat..
korang sume ade kwn comolot baek kan?
aku pon ade gak..
kawan baek ak TERAMAT la jahat baik !

 
contest ney dianjurkan oleh..
abg sudirman kita..!
yeahh..
abg, macam da lme j kte kenal kan..
heheh
thanx ade kan contest semacam ney,,
 
intro: 
nme penuh : najwa binti mohd nasir
duk kat jOhor !
status : ??

xle tunjuk mke. haram2 !
KAWAN KETOK KETOK KEPALA~
tajuk aku kali ini,kerana.. cuba la korang bayang kan, kalaw ade antre kawan-kawan korang 
yang ketok kple korang mesti korang hangen kan.
cubala kalau bFF korang yang buat ? korang marah x ?
tapi, bg aku, 2 bnde nORmal ..
macam ney.

sahabat yang terpilih j boleh pegang kepale aku.

nama  manusia ni najwa nasir.umur dia sme ngan aku la.19 oke. kami muda lagi. heheh. dia ne asal johor, sO, johorian la. amek 1 kos ngan aku, diploma undang-undang syariah.
aku kenal dia dekat kelas tutor aku la, 
sekelas ngan aku.
kalau kat hostel, dia duk tingkat2, aku duk tingkat 3.
selalu ajak aku g kelas.
ta penah bawak aku ke jalan kemungkaran.
selalu bagi tazkirah baek punye kat aku.
 
otak dia 50-50 la cm aku kan. gilagambar !

 walaupun aku ta kenal dia mse baby ag.
x sampai setaun kot aku kenal dia.
tapi ade bnde yang best wat aku terMAGnet ngan dia
n da banyak la pasal dy aku da tahu..
n aku byk gak la tahu pasal dia tue pun secare sKOdeng. 
paham ?
lalalalalala~
nak aku senarai kan ?
nak ?x payah la,heheh..
dia pun da banyak tahu pasal aku, tapi ta semua la..
 
banyak benda yang pahit+masin yang da aku buat dengan dia,
banyak taw.
banyak gila gambar yang aku da amek ngan dia, mne la tahu,
1 hari nnti dia tanak kwn ngan aku ag.n + boleh kate setiap minggu aku gado ngan dia.
perbezaan aku ngan dia terlalu banyak.
 banyak !
dia suke kutuk negeri aku,
tapi aku akui la, melaka x sehebat johor !
tapi kalau tade melaka, tade la johor oke.

 
A Famosa, jOhor tade.

ape yang aku respek pasal dia ne,
yang pertama dia budak MRSM,
 
sekolah menengah dia dulu. amek kat pakcek GOOGLE.
 
masok kolej ,
korang pelik ?
dia masok kolej kot.
biase kan budak pandai-pandai masuk MATrik, asASi or Oversea
even result bagos gle mse spm dlu..
dia ta kerek langsung.
bangga kerana dia nak kawan ngan ak yang comel cOmot, cantik xde la canteek sangat kan,
genius xde la sangat.
 
aku <3

kan ade j manusia zaman dulu sekarang yang tersangat la bangga masok MRSM,
tapi, dy TIDAK.
langsung x sme ngan ape yang aku pk kan.
wa tabik sama lu !
+ dalam buat assingment x payah cakap la,
dia memang sentiasa nak yang terbaik+memuas kan hati dia.
ape yang kurang kat aku,dia lengkap kan,ape yang sewel pasal dia, ak tolong ubat kan
 
 

dia la yang selalu g kelas sama-sama ngan aku.
berhujan sama-sama..
panas pun sama, tapi redup sket la, 
aku selalu tumpang payung dia.
 
 
berani kau tinggal kan aku sorang2 kat belakang, kte kawan baek. :(
 
kedekut ilmu pun x..
ble aku ta paham somthin,
dia akan terang kan beribu-ribu kali kat aku sampai aku paham..
hahah, sampai nak terkuar anak tekak dia.
 
kalau aku tade duit pun, dia akan tolong ape yang dia mampu la,
sket pon x kedekut.
aku makan nasi, dia yang selalu masak kan.
SAYANg ko !
kenyang seh kalau sebilik ngan kau..
untung mira ( roommate dye )
patot le dia gemok !

perkara paling best tentang dia..
ialah, dia suke wat assingment sorang-sorang,
n then bile ahli kumpulan dia x berikan keje same yang sepatut nye,
kompem dia akan BER-hangen !
btol ?
bukan senang nak tengok dia hangen bagai ne,
+ aku pon selalu kne ngan dia, aku selalu seGROUP ngan dia.
tuptup, dengar assingment kitaorang da siap, 
mmg seronok la kan, haha
ttbe pat markah free, x payah kua kan peluh pon

ak paling suke pic ne. terbaek. haha

AKU NAK CAKAP

benda yang paling best yang muncul dalam hidup aku bila aku dapat kawan dengan dia. rasa macam dalam mimpi lak kan.
dia ta macam kawan-kawan aku yang lain.
x sangke pat jumpe kawan cam dia.
dia ne la, yang suke kutuk mengutuk aku,
tapi dalam kutukan dia tue, aku tahu, dia nak nasihat aku.
suke kondem aku, tapi dalam kondem dia tue aku tahu, dia nak aku yakin kat diri aku sendiri. x payah nak harap kan orang lain. selalu paksa aku buat benda yang aku ta suke sekarang.such as baca buku, kemaskan tulisan, tasmik sampai abis. ajar aku sebut huruf hijaiyah ngan betul. hahah..
sumpah, kalau tade dia, berkemungkinan aku lingkup untuk semester 2. n yang pasal tasmik 2,klw ko x pakse ak, myb aku kne repeat untuk sem depan.








TERIMA KASIH SAHABAT..
aku harap kekamcengan kita dapat dikekalkan sampai bila-bila..
amin ..!


peace no war !


entry nie ditulis ikhlas dari hati ke hati..
tiada langsung unsur paksaan . :)

Friday, April 8, 2011

mengundi ._______.

Belajarlah berdiri dahulu sebelum cuba untuk berlari
 
 
 
paham x ape yang ak cube sampai kan kat sni,
x paham ?
oke, ak terang kan.
ikot pemahaman aku la.
kalaw salah sory..
heheh.
maksudnya : kte kne blaja dlu mcm mne nak berjaya dalam idop, urus kan diri sendri+handle sesuatu masalah 
sebelum kte memula kan langkah yang seterusya..
langkah yang seterusnye,
bermaksud sesuatu yang lebih besar,
mcm kte diberi amanah untuk melakukan sesuatu
oke ?
ape ?
x paham ag, da r, biaq pi naa..
ak sorg j yang paham, 
 
oke, ak nak cte ne, 
kat kolej ak
KOLEJ UNIVERSITI ISLAM MELAKA (KUIM)
cantekk x ? PINK gituuuu.. i like !


telahlah melakukan proses pengundian (ape skema naw lak ayat aku)
yang telah berlangsung selama SEHARI j, 
hahah..

bpe lme la ko nak ktorg mengundi.. kolej ktorg kecik j,
bukan macam uitm ke, 
besaw (melaka2)


ne antre kempen yang telah dijalan kan la.. untuk persepsi pnye..fakulti aku. 






ramai jugak la mmbe ak yang jadi calon..
tahniah jugak kepade syuh(roOmate ak)
yang menang utk kusi exco,
ta siasia ak ajw ko cmne nak wat manifestO !

dan hari 2 jugak, ak ngan najwa pegi mengundi..
semangat !
tapi ade sorg j budak ney yang seboleh2 kitorg tanak X nme dy..
hahah..
x tahu r npe,
geram !
padan r muke !
jahat ?
so what !

di situ ! mis najwa sedang mengundi !

aku pun macam nak pegi bertanding je pasni, tapi.
sem4 nanti kot..
aku nak kumpul kan peminat2 aku dlu sampai sem4 nanti..
haha.
nanti senang r dorg nak undi aku..(berdasarkan pemerhatian )
semakin banyak orang kenak, semakin banyak orang akan undi)
btol ke , entah cek ta tahu ;(
bukan nak gle kuase ke ape.
sekali sekale nak gak pegang jawatan at kolej 2..
nak soh budak2 DUUS pegang jawatan..
asik budak kaunseling j,
lemaw mak !

najwa pon da janji nak masok bertanding..
aku persepsi,
dy mesty la nak MPM..
besaw sket..
heheh,
 
yeahh.. model promote kan pilihanraye ktorg..heheh
 keputusan pun da diketahui,
spe yang menang 2 tahniah,
yang da kalah 2 x payah nak cube ag..
ak nak masok bertanding pasni,
jangan nak ngade2 masok byk2 kali,
bagi peluang kat ak lak..

oke.. babai !
aku dan rakan rakan :)

tujuhapril2011.

tahu knpe ak tulis tarikh tue ?
tahu knpe ?
mesty ta tahu kan..
hahah,
SAH+ternyate ne blog aku oke..
dan semesty nye korg ta thu kan, 
ape yang ak nak tulis ag..
hakCIPta terpelihara dari sebarang unsur !

oke oke..ak nak story sket la..
pasal idop ak pada tarikh ney..
hepi ko taukk !berjaye dgn sedikit cemerlang
tasmik 23 surah ngan ustaz..
23 surah geng+makne sekali..
byk pahale+ag2 klw ko hafal kan

ko cye ?
ak pon ta cye,
macam nak soh mak ak buat kenduri kesyukuran j..
haha  ..
kompem prot mak ak sjok pasni,
ak da psng aircond kat dlm..

nanti datang la ye, knduri ak buat, hehe


 sO, ak ucap kan tahniah pada diri aku sendiri..
syabas muniza !
(x malu puji dri sendri)
thanx gak pada mmbe ak
najwa nasir yang telah memakse2 aku untuk abis kan bnde 2..

tunggu ustaz yang ta berkunjung tiba~

pape pon, 
ALHAMDULILAH..
dengan izinNya ak dapat abis kan..
so , sem depan xde la gngu sgt nak bce ag bnde ne,.
p/s : amal kan bce alQuran pas solat ye muniza.. :)

disitu penulis sedang berusaha melakukan hafalan sebaik mungkin di bilik ustaz..
p/s: komen ustaz at aku..
  • perbaiki bacaan
  • jangan bce laju sngat
  • perbaiki sebutan huruf ==' (sebut mcm mne pon ak ta thu ag le)
  • tahniah jadi org ke5 ..
 muniza: mse tgh hafal surah last pd pkul 2.15 pg.. tetibe j hati sku rse tenang..setenang2nye .

Wednesday, March 16, 2011

geram sangatsangat..

asalamualaikum..w.b.t, sehat ? da kawen blom ?hahah..
da lme ta update blog kan.. rndurndurndu.. 
aku tahu, even ak tade le sangat ramai followers tapi masih ade gak peminatsusahmati aku yang akan bace post aku ne..
trime kasehkaseh.. hahah..

disebabkan kesibukan yang melanda diri sejak akhir2 ney
..aku tade mase nak update blog+brokband ta btol sejak akhirakhir ney..
banyak sangat benda yang happening ngan tidak happening yang berlaku kat diri aku..
kalaw yang happening 2 memang best la kan, sampai ta egat dunia bagai.... 
tapi bile bnde yang tragis berlaku kat aku, nak nanges pon ade gak.. tapi, ak muhasabahkan diri aku.

.da msok kolej kan, umo da 19 kan, da besaw kan..so ? jangan la prangai mcm budak2 kecik ag..sobsobsob.. ;'( 
tahan j la air mte ney kan..
yang selau jadi mangse dengar maki hamun ak, of kos la, roomate ak yang tercHENta.. syu+ain.. ak syg korg beb ! hahah.. 

jumaat ney ade anugerah dekan kot kat u aku.. u ke ? bukan kolej ? haha, sj nak bg gempak2 sket kan.. DEKAN, mesty penah dengaw perkataaan ne kan.. 




eles r, kwn2 ak banyak dapat dan semestyny besfren ak sendiri..

y selalu g klas ngan ak 2, yang selalu ketok2 kple ak 2 kan..ney 
nak ak tnjuk kan cmne dy selalu pegang kepale ak, mcm pegang bola jaring 2 ? jap2.. tadaa.. ! ne r pic dy... btol kan.. bnde benar.. ak ta penah masok kan bnde2 ta btol dalam story ak..haha.. sory guraw2 mmbe j kot.. heheh..

btol ta ape yang aku citer ?







AKU NAK DEKAN JUGAK !

asal aku x dapat ag r ? usaha aku ta ckop ke selame ne ? ade bnde y ak salah bowat ke ? tapi... REDHa, ape y berlaku, of kos ade hikmah kan.. kan.. so ? insyaAllah, myb, ade kot rezeki aku nnty..amin..... 

p/s : kepade mmmbe2 ak yang dapat anugerah dekan, myb kali ney, aku dduk kat kersi tetamu j tengok korg terime anugerah.. mayb, lenkli..kalw diizin kan.. ak ade sebaris ngan korg utk trime anugerah 2..tidak dilupakan, kepada NN, lenkli, aku teman kan ko pat angerah dekan 2 same2 eh.. heheh..

salam.....
sekian.........

muke aku untuk mngu ney ! tekanan perasaan ! gilerr !



Wednesday, March 9, 2011

Friday, February 25, 2011

ALHAMDULILAH...~

hye !
ape kabar korg ?
sehat ? cmne idop skang ?
rndu ak ta ?
rndu....heheh
oke2.. miss u damn much..
ary ne otak ade MERENG sket..
dapat balek uma kan..
setelah sebulan ta balek uma ..!


ak syg ketat2 kat USTAZ R&R kerana telah menSIGNkan surat ak..
setelah ak ayat2 kan dye baek punye...
ape tak nye ! aku minx sign dekan xpat,
mnx dy plak ak dapat kan,
hahah..hahah...
pasni kompem ! ak FOKUS gle2 kat kelas dy..
ta phm ak kolej ne..
ish..ish.. ape la kaw ne MINIZA.. ktok kolej sendri..
ane nak BERKAT study..
DUSH! DUSH! DUSH!
padan muke ! kne tumbuk laju2 bagai~

ape yang ak hepi sangat ary ne..
bc0z..bc0z..bc0z...
abg ak amek kat kolej..
abg ak amek taw...
aku SAYANG dye !
dy da lme gle ta hamek ak kat kolej,
sejak2 dy da mule praktikal..
heheh...

tapi part yang palig best...
adalah....
jeng..jeng...jeng...
dalam kete td ak suap kek at mlut dy, 
peh ! romantik ta ?
korg.. romantik kan..
em.. seronok !
tadi pon, mod dy oke..
tade hangen2 cm selalu..
aku sangat suke !

oke2..
da la.. malas nak tulis ag..
tulis ke ? bukan ko taip ke muniza ?
aishh..
kple ak ttbe pning lak aa..
asal ntah..
oke2..
till then..chOww.. ~

-kenalakudulubarubolehkutukaku-