Friday, February 25, 2011

ALHAMDULILAH...~

hye !
ape kabar korg ?
sehat ? cmne idop skang ?
rndu ak ta ?
rndu....heheh
oke2.. miss u damn much..
ary ne otak ade MERENG sket..
dapat balek uma kan..
setelah sebulan ta balek uma ..!


ak syg ketat2 kat USTAZ R&R kerana telah menSIGNkan surat ak..
setelah ak ayat2 kan dye baek punye...
ape tak nye ! aku minx sign dekan xpat,
mnx dy plak ak dapat kan,
hahah..hahah...
pasni kompem ! ak FOKUS gle2 kat kelas dy..
ta phm ak kolej ne..
ish..ish.. ape la kaw ne MINIZA.. ktok kolej sendri..
ane nak BERKAT study..
DUSH! DUSH! DUSH!
padan muke ! kne tumbuk laju2 bagai~

ape yang ak hepi sangat ary ne..
bc0z..bc0z..bc0z...
abg ak amek kat kolej..
abg ak amek taw...
aku SAYANG dye !
dy da lme gle ta hamek ak kat kolej,
sejak2 dy da mule praktikal..
heheh...

tapi part yang palig best...
adalah....
jeng..jeng...jeng...
dalam kete td ak suap kek at mlut dy, 
peh ! romantik ta ?
korg.. romantik kan..
em.. seronok !
tadi pon, mod dy oke..
tade hangen2 cm selalu..
aku sangat suke !

oke2..
da la.. malas nak tulis ag..
tulis ke ? bukan ko taip ke muniza ?
aishh..
kple ak ttbe pning lak aa..
asal ntah..
oke2..
till then..chOww.. ~

-kenalakudulubarubolehkutukaku-

Wednesday, February 23, 2011

ble emosi aku di kadar yang bahaya.........

aslamualaikum ...
selamat sejahtera..
selamat tengahari n selamat pape j aa..
asalkan korg selamat di dunia mahupun  di akhirat ~
amin...

ah..
post ak kli ne, ak nak cakap sal kolej ak ne..
kolej ak la..
tahu ta kolej ap ?
eh mak.
teranjang ko kan..
nme kolej ak pon ta thu..
meh ak gtaw..
KOLEJ UNIVERSITI ISLAM MELAKA...
penah dengaw ta ?
kalaw ta penah, meh ak sound sket at tlinge korg, kolej ne katne,
meh..meh..
ala bcok2 mak...
mmuahh..mmuahh..
eeeee...
glik2 !

tapi ak tanak la cte sal keistimewaan kolej ak ne,
tapi nak crite sal ble kolej ney mmbekukan cuty hjung mngu ktorg...
sdey...sdey..sdey..
thu ta... ak da le SEBULAN ta balek...
SEBULAN oke..
jangan men2..heheh...
rndu mak ak, daddy ak, tp y xley blah..
rndu nak gado2 ngan abg ak...
nak btolkan enset ak+nak bli enset baru...

korg sdey ta? 
ade rse tragis2 ta...
ak nak nages ne...
nak nnges...sdey amat~
dorg bekukan cuty pon c0z ade mngu koku..
ape bnde le, ak da le ta msok pape,
nak tahan2 lak cuty ak.
wei!
pale ko eh,
ak nak balek la..
tanak  syang kuim cmni.. 
tanak..tanak..tanakk...


saya pun ada hati jugak...

asalamualaikum..
salam 1 malaysia...
salam 1 kuim...
testing..testing sore mawi..testing sore muniza..testing sore misha omar...
ehem...ehem...
hahah....terlbey sudah...
teringat lak tyme 2nd tyme ak masok pertandingan bahas at kolej ne...
mmbe aku y ajak kan..follow j la..caye ta ?
jangan tengok aku sebelah mate taw...

tengok aku pakai spek lenkali taw,, bru jelas.. heheh

da..da..jangan nak melalut cik MINIZA (nme bru aku dalam kelas) daq DEll y bg !..
naseb baek ak redha ngan nme baru ak ne dell, 
kalaw ta , tade maap bgmu ! aishh.. heheh

post aku pada kali ini nak membicarakan tentang..tentang..tentang.........
la npe ttbe jek blurr ne..ado0i...nmpk naw makan banyak semut kan..kan..
. tentang hati... murid-murid.. tahu ta hati itu ape ? kalaw ta tahu.. jom kte beramai-ramai pegi ke GOOGLE..searchg wikipedia.. ag pon da lpe la.. apew yang cikgu bio ak ajw.. 
nampak ? banyak plaster an at aty ak ? sdeyy :(

untuk pengetahuan kamu-kamu semua yang bernama sahabat...
.. aku pun ade haty jugak..same cm korg2 ne taw..heheh.. 
tapi sejak 2 menjak ne, aty aku telah terguris diatas perbuatan salah seorang sahabat aku
( ceh.. jiwng lak )*muniza ke ney ?
of kos la ak, tetibe rse nak jadi jiwang malam ne lak..
hahah..

aku ney manusia biase j kot..banyak wat silap, salah, kecuaian dan yang seangkatan ngan nye..
ak tade la expect ak ne sorg y perfect..
tapi ak nak berusaha utk ke arah itu..
tapi, ta smpai2 ag la...
tapi ak suke melihat sesuatu kesempurnaan, 
cewah2.. haha
s0, pape pon korg kne aa tunjuk+ajw aku..
aku ta kesah kalaw korang nak hempok ak macam bola sepak ke, ape ke..
tapi jangan aa ptos kan frenship kte !
BLOCK kat fb pon jangan..
mak ta ske nyah !
hahah..

ah, tengok mmbe ak ne, sejak2 sem 2 ne, makin msok air jek, hahah.. sehari ta gado ngan ko, ley wat ak gle ! xD

kepada spe2, jangan terase eh, c0z bnde ne tade kne mngne ngan org y...
lu pk la sendri !
sekian..
wasalam...
sayonara beb !
jangan nak ktok blog aku,
tombok lelaju kang

kenal aty aku dulu, n then baru ley ktok2 bagai sal diri aku~

amacam.. cantekk ta ? tgok aa spe yang amek.. heheh
dush! dush ! dush .. !
hamek kaw !
pegi tdo la!
sok da la klas pg, heheh
oke2.. babai pd dri aku ..
muniza 0'abdullah...

Friday, February 18, 2011

dellO O'dOnis... :)

asalamualaikum.. hye ! whats up br0 ! heheh, kple da ta bt0l aa, sjak2 da balek kolej balek ne kan.. : (
malas sebenarnye nak balek, tp xkan sebab mak ak da soh balek, ak p0n balek aa. (ibu nak balek) T__T , sdey..heheh..tp post ak kli ne, bkn nak cakap sal ak sdey ke, gilakk ke, ape ke tp post ak kli ne, nak cakap sal lappy ak.. ala~ lappy ak pon nak faymes gak cm tuan dy, MUNIza O'Abdullah, hehe, masok blog bagai an .. lalalalalalala~~ , nme nye, DELLo O'dOnis kot.. klw k0rg pandai, korg  mesty tahu kan lappy ak ne lappy ape..an..an.. klw ta thu, sia-sia j ak antaw korg g skola tinggi2..da2, g msok tadika balek.. 
     
         
                             aku da carikan tadika  ne, colourful ag.. seswai sangatla ngan korg.. haha :D

       apew plak aku meroyan ne,  =='  , berbalek balek dan balek kepada cerita asal, ak nak cte sal dellO ak, mule-mule, agak kusut la kepale hOtak ak nak beli jenama ap, memandangkan bajet tade an, daddy ak tanak support byk2..ak p0n tanak mnx lbey2.. kang ta psl2 dy kua kan ayat aUTA dy y berbunyi "ayah mne ade dwet, muni..ayah kan nak pencen". ceh ! dan2 jek bapak ak, heheh, oppss.. SOry daddy ! terngumpat lak. ampunkan d0se kakak ayh.. setelah memikirkan tentang perkara ini dengan jelas dan masak-masaknye dan seriusnye..(OVER LA KAW) *ktok diri sendiri.. haha



macam abg ak pnye jek ne, ish... :p

1) COMPAQ
   =nak bli c0z sme ngan abg ak,( adeq beradeq ta bpe nak sejatikan)
  =mcm t0p sket an, remaja skng kan ramai pkai, klaw ta silap ak la, hehe
  =tp, probs dy, compaq cepat rosak ! lappy abg ak da berjuta2 kali  btol kan, ak mne aa ade wet nak btol         kan, heheh..

yang ne mcm ERNI pnye, brOwn gitu, i like nyah !

2) ACER
=kawan-kawan uma ak banyak pakai
=senang la klw ta thu pape,
=tp ak nak lain dri y lain, tanak sme ngan org len..
=berkemungkinan jugak, sparepart dy, susah nak cri+mahal kot
  
yeah.. SAYANG DELLo !
  
3) DELL
=abg aku y cadangkan ne,
=dell ta cepat rosak
=seswai ngan ak
=ak ske rosak kan harta benda at uma 2..
=s0, bajet pun ckop2 nak bli,.. : )

    s0, lepas waktu berkerja, ak pon bergerak la kat kedai 2 yang terletak at bukit beruang.. BUKIT BERUANG taw, jangan men2.. BERUANG.. jOhOr ade ? tade kan, heheh.. pilih pnye plih.. ak pon memilih yang ini, DELL INSPIRON.. power ta nme dy ? tp ak tukaw, ta sedap aa.. heheh

        
amacm ? SHANTEKK ta ? hahah
laptop ne pon, dapat setelah ayah ak mnx diskaun paling hebat, tp, xdpat p0n,, hahah..  padan mke ! bli tr0s bwk balek uma.. kan ade sesetengah manusia kat bumi ini soh kedai 2 masok kan pape kan.. tp ak ta, c0z abg ak daa boleh wat sume 2,, bangga jd adeq abg ! haha, x yh sush2.. k0rg kalaw nak format O lappy korg ade rosak pape ke kan, abg ak boleh bt0l kan, student price pon ade.. ta mahal aa.. :D .. 

 sampai sini j post ak kli ne, ak nak mndy wei ! kang akq blik ak da bsing lak.. ch0w ! adios g0zaimas beb!
dadaa~ salamsecomelkecomelankitakk! hahah...

eh ? ttbe jek letak pic sendri ne, ape cer ? haha~

    

Monday, February 14, 2011

aku . punyak . diri .

hOlla2.. ! asalamualaikum.. hehe, da nak msok mahgrib ne, sj nak post somethin at blog b4 azan masuk..
                                            
                                        lihatlah keindahan Allah S.W.T .....tetibek jek .. heheh
nak bagi ceramah sket ley? bukan ceramah aa,tazkirah2..da lme ta testing suare dpn orang ramai ne, :))
mulamula...tajuk ak pd senja yang hening ney .. emm.. pasal diri aku.. xp0n pasal diri org len yang kat lua sane y blum sedar tentang kite ne hamba Allah yang kerdil dimuka bumi ini.. ak ne tade la bagus sangat juz ak tulis ne p0n sebab nak sedaw kan (terkeluarw bhse melaka) HAHA .. yang menyimpang jauh dari landasan yang telah ditetapkan oleh syariat ALLAH s.w.t .. entah, banyak naw setan kecik at diri aku ne, solat pun asik2 j tinggal.. astafirullah.. kdg2 rse nyesal, tp.. buat lg, smpai ta sedaw da bpe thousand dosadosa yang aku kumpul.. ne blum lagi ble lawan ckap mak bapak.. sket2 ble parents soh wat kje, mle la mls, wat mcm2 alasan .. nak mnx maap segan.. d0a j r dalam solat diharap diampun kan dosadosa aku, xpun tyme rye aa bru nak nnges2 bagai! mnx maap.. itulah aku.. ish, aku p0n ta thu, cmne nak clean n clear diri aku ne.. da bpe kali taubat.. tapi ta jalanjalan gak.. bila pk2 bpe banyak dugaan yang Allah bg 2 sebenarnye adalah ujian.. ak ne j yang ta pnh ucap terima kasih padaNya even da banyak kesenangan Allah bg at aku.. aku harap, insyaAllah post aku kali ne, akan sedaw kan diri aku yang sengal2 agy ne, iaitu paling dekat dengan kte adalah KEMATIAN, so egat2 aa tentang dosedose kte ... takutkan bila dengar .. em.. tapi itulah manusia .. da2, jom.. solat.. azan mahgrib at melaka da masok..


                                           bilakitasusah... egat Allah itu sentiase ade dekat kita ...
daaaa~
renungrenungkan..... d^^b
dan SELAMAT beramal :D

Sunday, February 13, 2011

student life ?

asalamualaikum .. nme ak ? da tahu kan.. untuk 1st entry ak ary ne, ak nak tulis sal idop ak.. ak skola rendah at sk semabok, melaka .. menengah lak at smk dato abdul rahman yakub.. fom 1-3, ak amek KAA, krenya ak amek arab la.. (bajet) haha.. pastu. fom4-5, ak ta amek arb ag, c0z ak da mindset arab tue susah wo0.. (jangan ikot cm ak).. ak pat result, spm, ckop2 makan j, tp puas aty la, ak ++ HAHA.. phm ta ? dengan result yang kurang bagai 2, ak nak amek law o myabe asasi law ke, tp xdpt..kecewa mak bpak ak.. sob..sob..sdey ! tp nseb baik, akhirnye, KUIM antr surat offer msok sne, oke la dpat k0s y ak nak = law syarie .. even, IPTS.. Alhamdulilah .. :)

pic kolej ak .. :))
will be continue .......
muniza.lalala~ =)